top of page
11.jpg

3.1

H.O.G.® LOVE STORIES

H.O.G.® Benelux

Anouk Kleijn

Anouk Kleijn, 27 en lid van het Delta Chapter, Zeeland.

Wat is jouw huidige H-D model?

“Een Sportster XL 883 uit 1998.”

Wanneer heb je jouw Harley gekocht?

“Die heb ik gekregen, in 2020, van mijn moeder. Mijn zus had een paar jaar geleden de auto gekregen, en ik kreeg haar Sportster! Mijn ouders rijden allebei Harley, mijn moeder een Street Bob en mijn vader een Road King.”

 

Ik ontdekte Harley-Davidson toen ik...

“Mijn ouders rijden allebei Harley. Heel vroeger hadden ze ook al motorgereden, toen een tijd niet, maar een paar jaar geleden kwamen ze allebei met een Harley thuis! Toen dacht ik, dat wil ik ook wel! Mijn moeder reed dus op een Sportster, en heeft nu een Street Bob. Uiteindelijk hebben mijn vriend en ik nu de Sportsters van mijn ouders. Mijn vader heeft nu een Road King. Ik heb gewacht tot ik 24 was voor het behalen van mijn motorrijbewijs. Ik wilde het wel eerder halen, maar dan moet je dus eerst klein beginnen en dat kost allemaal veel tijd en is erg duur.”

03anouk.jpg

Ik houd van mijn Harley omdat...

“Het is gewoon een geweldig ding is, met zoveel vrijheid!”

 

Ik heb voor dit model gekozen omdat...

“Haha, niet echt voor gekozen dus, ik heb ‘m gekregen!”

 

Hoeveel kilometer per jaar rijd je ongeveer?

“Een paar duizend, mijn vriend heeft ook een Sportster, we proberen steeds meer te rijden. Dat wordt nu gelukkig steeds meer, het was de laatste jaren natuurlijk allemaal een beetje lastig door corona.”

 

Ik ben fan van mijn Harley omdat...

“Ik vind het gewoon een hele fijne, mooie motor, ik houd sowieso van het geluid, je hoort het al als ze aan komen rijden.”

 

Ik houd van rijden met mijn Harley omdat...

“Ik vind het leuk mooie ritten te maken en op plaatsen te komen waar je anders niet gauw zou komen. Het geeft je heel veel vrijheid. En als je een bestemming hebt, krijg je gewoon zin om een paar honderd kilometer om te rijden! Het is mooi om op een Harley te rijden, zonder haast, mooie weggetjes ontdekken.”

 

Lid worden van de H.O.G. stelde mij in staat om...

“Ik ben pas kort lid, en ben nu secretaris bij ons H.O.G. Delta Chapter sinds augustus, dan moet je lid zijn van de H.O.G. Ik wilde al eerder lid worden, maar door corona lag alles stil.”

Hoe lang ben je H.O.G. lid?

“Sinds augustus afgelopen jaar, net lid geworden dus. Mijn ouders zijn ook allebei lid.”

 

Mijn beste H.O.G. ervaring was?

“Ik heb meegereden met de Great Relay, toen de Pan American van Zeeland naar Rotterdam reed, ik was echt heel trots, dat was echt heel leuk met zoveel mensen onderweg!”

 

H.O.G. is voor mij?

“Dat ga ik nog ontdekken allemaal, het is allemaal nog heel nieuw voor mij. Veel Harley evenementen bezoeken en nieuwe mensen ontmoeten. Ladies of Harley lijkt me ook heel leuk, ik heb mij daarvoor aangemeld. Ook daar mensen ontmoeten!”

 

Hoe bevalt H.O.G. voor jou als jonger persoon?

"Dat is bij onze club ook wel een dingetje, hoe ga je meer jonge mensen bereiken?! Ik ben verreweg de jongste en daarna mijn vriend. Er zit best groot gat tussen de jongere categorie en de rest van de club. Ik hoop dat er meer jongere mensen bij komen.”

Wat doe je zelf om jongeren te stimuleren motor / H-D te rijden?

“Dat ga ik proberen ik door bijvoorbeeld bij MotoPort in Goes, waar wij zitten met ons Chapter, jongere mensen aan te spreken die er rondlopen. Ik probeer ze aan te spreken en een praatje te maken, en vertel dan over ons H.O.G. Chapter. Daarnaast zou ik graag wat meer invloed binnen het Chapter willen krijgen om jongeren te kunnen benaderen. Ik zou graag meer willen doen met social media, dat lijkt mij een goede manier om meer jongeren te bereiken.”

 

Wat is jouw rol in het H.O.G. Chapter?

”Ik ben secretaris, mijn moeder zit ook in het bestuur en is verantwoordelijk voor de activiteiten. Ik hielp wel eens met die activiteiten en dat vond ik eigenlijk zo leuk, dat ik actiever betrokken wilde zijn, zodat ik op die manier dan ook wat meer jongere mensen zou kunnen betrekken om het Chapter actief te kunnen houden. De vorige secretaris stopte en ik wilde graag dat jongere mensen lid worden en dus ben ik toen secretaris geworden.”  

Hoe lang rijd je al Harley?

“Sinds 2019, toen heb ik mijn motorrijbewijs gehaald.”

 

Waarom H-D?

“Ik vind het de mooiste motoren die er zijn. En het geluid, als je zo’n motor start is dat geweldig, zo’n mooi geluid! Harley rijden is een mooie ervaring, ja, zoals gezegd, H-D heeft echt een veel mooier geluid dan andere motoren.” 

 

Ik houd van rijden in mijn regio omdat?

“Het rijden langs de kust, al het mooie wat daarbij komt, zoals de Deltawerken en de Zeelandbrug en dergelijke, zo ben ik toch opgegroeid en ik vind het nog steeds heerlijk om daar te rijden.” 

“Ik ben een keer gestrand, midden op de Zeelandbrug met een kapotte accu, toen moest ik naar beneden lopen en zijn we uiteindelijk met politiebegeleiding van de brug gehaald. Dat was wel een heel spektakel, maar ja, dat hoort erbij en je weet dat dit soort dingen kunnen gebeuren als je een wat oudere motor rijdt.” 

Heb je al eens een extra (rijvaardigheid-) cursus gevolgd?`

“Nee nog niet, maar het lijkt me heel leuk om te doen, ook off-road rijden en zo. Oefeningen doe je natuurlijk wel en heb je ook op je lesmotor gehad, maar omdat allemaal op je eigen motor te ervaren is toch wat intensiever.”

 

Wat is de mooiste trip of route die je hebt gereden?

“Twee jaar geleden een weekend in de Eiffel. In een paar dagen duizend kilometer gereden, dat was best wel pittig. De terugreis was zwaar, maar het was zeker de moeite waard!” 

Wat is de trip of route die je ooit wilt ervaren?

“We hebben op de planning staan om een keer met de boot over te steken naar Noorwegen. Dan door Zweden en Denemarken te rijden. Oh ja, we willen ook een keer naar Engeland.”

Sleutel je zelf wel eens?

“We hebben de motor van mijn vriend grotendeels uit elkaar gehaald en gelijk gecustomized. Zelf doen we het onderhoud, zoals olie vervangen en dergelijke. En als het niet lukt, dan is mijn vader gelukkig wel zo lief om zo nu en dan met wat dingetjes te helpen.”

 

Wat is er aan jouw motor gecustomized?

“Ik heb de voorvork eruit gehaald en die zwart gespoten, er zit een ander stuur op en we hebben er een windscherm opgezet.”

 

Wat zou je nog graag willen doen aan jouw motor?

“Ik wil ‘m graag nog eens laten spuiten, maar ik twijfel nog over de kleur. En een andere koplamp, en verder ja, ik weet het niet zo goed, ik ben wel tevreden. Ik wil misschien nog wat meer zwart op mijn motor.”

 

Welk model staat op je verlanglijstje?

“Dat wordt de Street Bob, dat vind ik echt een heel mooi model.”

 

Verdiep jij je wel eens in de geschiedenis van H-D, zoals oude foto’s motorbladen en films kijken, of boeken lezen?

“Begin september zijn we met het Chapter naar Duitsland geweest. Er was een pubquiz met allemaal Harley vragen, dat was erg leuk, ook om te horen hoe het ooit allemaal met H-D begonnen is.”

 

Welk model van vroeger vind je het mooiste en waarom?

“Geen idee, zo ver heb ik mij er nog niet in verdiept.”

 

H-D is een echt cult icoon, draag jij dat ook uit naar de buitenwereld?

“Het wordt wel steeds meer Harley, steeds meer T-shirts, een Harley ring en dat soort dingetjes. En dan zie je zo’n ouderwets blik, je weet wel, zo’n koffieblik met H-D erop en dat koop ik dan. Ja, het wordt steeds meer!” 

 

Er zijn veel films en series met een H-D in de hoofdrol, welke is jouw favoriet?

“Sons of Anarchy, die serie heb ik gekeken, verder niet echt, als er een H-D in voorkomt vind ik het leuk, maar ik zoek de films er niet op uit.”

 

Waar hoop je in de toekomst op voor jezelf wat betreft Harley en H.O.G.?

“Ik hoop vooral dat ik veel leuke ritten ga doen en mooie H.O.G. evenementen ga meemaken, mijn ouders zijn naar het 115-jarig H-D Jubileum in Praag geweest, zoiets lijkt me heel leuk om ook te gaan doen, misschien de 120th Anniversary in Budapest.”

 

Wat voor plannen en dromen heb je nog?

“Mijn vriend en ik wonen in een rijtjeshuis. We zouden graag meer ruimte willen. Nu hebben we alleen een motorhok waar de motoren in staan. We zouden graag een vrijstaand huis willen, met een garage waarin je lekker kunt sleutelen en waar alle onderdelen kunnen blijven liggen. Dat kan nu alleen in de schuur van mijn ouders. En lekker veel landen ontdekken op de motor.”

(Interview by Onno Wieringa – madnessphotography.nl)

bottom of page