top of page

4.0

L.o.H.® Benelux

H.O.G.® Benelux

membership

Om lid te worden van de Ladies of Harley® moet je eerst lid zijn van de Harley Owners Group® (zie H.O.G.® Membership info onder Informatie).

Zowel full members als associate members kunnen op het inschrijvingsformulier / verlengingsformulier of in het online profiel aankruisen dat zij ook LoH® member willen worden. Het lidmaatschap van de Ladies of Harley is gratis en als lid ontvang je het eerste jaar de LoH-logo pin en patch en daarna jaarlijks een LoH pin en patch met daarop het kalenderjaar van het lidmaatschap.

Indien een Ladies of Harley lid binnen de Benelux regelmatig deel wil nemen aan de georganiseerde ritten en activiteiten, dan kan zij een mail sturen naar de H.O.G.® Benelux National LoH Officer met het verzoek om op de LoH Benelux mailingslijst te worden gezet.

De Ladies op die lijst ontvangen altijd automatisch alle mailberichten met uitnodigingen en andere informatie.
Tenslotte is er nog een leuke manier om op de hoogte te blijven van de laatste LoH nieuwtjes en dat is via de (besloten) LoH Facebook groep. Je kunt via de pagina LoH Benelux aanvragen om lid te worden.

HUISREGLEMENT

 1. Vrouwen met een geldig H.O.G.® en LoH® lidmaatschap kunnen deelnemen aan LoH activiteiten. Voor gemengde ritten kan men terecht bij de H.O.G. of plaatselijke Chapter.

 2. Degenen die een rit uitzetten, dienen deze vooraf te rijden en te controleren op fouten in de routebeschrijving.

 3. Voor mensen die van veraf moeten komen voor een rit, dient door de organisatie overnachtingsmogelijkheden geregeld te worden.

 4. Bij de ritten is het wenselijk dat minimaal 2 mensen de route kennen, waarvan 1 persoon achteraan rijdt in een gekleurd hesje.

 5. Indien je mee wil rijden met een rit, dan niet alleen aanmelden bij de organisatie, maar ook bij de National Ladies Of Harley Officer, met vermelding van je H.O.G.-lidmaatschapsnummer.

 6. Dames die mee willen rijden met de LoH activiteiten dienen lid te zijn van de LoH en vanzelfsprekend van de Harley Owners Group®. Dames die een keer willen “proeven” aan het LoH fenomeen mogen één keer deelnemen zonder vooraf lid te worden.

 7. Tijdens de ritten van de Ladies of Harley wordt altijd en alleen het Follow Up-systeem gehanteerd.

 8. Non-riding Ladies mogen deelnemen aan de activiteiten. Zij kunnen kiezen om achterop of met de auto mee te rijden of bijvoorbeeld naar de lunchstop te komen.

 9. Indien Pillion Ladies achterop bij hun man gaan, kunnen zij alleen deelnemen aan ritten waar een alternatieve route (bijv tegengesteld) werd uitgezet. Tenzij niemand bezwaar heeft tegen aanwezigheid van de heren.

Neem onderling contact op als je niet alleen wil rijden!

FOLLOW-UP SYSTEEM

Wij gaan bij ritten van de Ladies of Harley® de volgende regels en richtlijnen hanteren.  Deze richtlijnen zorgen ervoor dat de rit vlot, maar vooral ook veilig verloopt en zijn onder te verdelen in twee categorieën. De eerste beschrijft de manier waarop een rit met een groep gereden wordt, de tweede geeft algemene richtlijnen die de veiligheid ten goede komen.

Voor wat betreft de regels voor het groepsrijden geldt het volgende:

 1. De Road Captains zetten geen wegen, kruisingen etc. af. Zij houden alleen toezicht en overzicht op de groep en assisteren in het geval van problemen.

 2. Iedere rijder in de groep dient zich aan de geldende verkeersregels te houden.

 3. Iedere rit wordt voorafgegaan door een voorrijder (degene die de route kent). Deze voorrijder wordt gevolgd door een Road Captain die de taak van aanwijzer vervult.

 4. De taak van de aanwijzer bestaat uit het veilig en duidelijk aangeven waar de eerste achter hem rijdende motor moet gaan staan om de rest van de groep duidelijk te maken waar de hele groep naar toe moet.
  Dit doet de aanwijzer alleen als er van de doorgaande weg wordt afgeweken. M.a.w. als de groep rechtdoor gaat zet hij niemand weg, als er wordt afgeslagen geeft hij aan waar de achter hem rijdende motor moet gaan staan. De betreffende rijder dient dan d.m.v. het gebruik van zijn knipperlichten, handgebaren of de richting waarin zijn motor staat, aangeven waar de rest van de groep naartoe dient te gaan.

 5. Achter de groep rijden 1 of 2 Road Captains. Deze zorgen ervoor dat de rijder die de richting aan de groep heeft aangegeven weet wanneer de gehele groep voorbij is en hij voegt zich vervolgens vóór deze Road Captains achteraan bij de groep.

 

Het bovenstaande systeem werkt perfect zolang iedere rijder in de groep zich aan deze regels houdt. Voor diegenen die voor de eerste maal meerijden is het raadzaam zich bij het vertrek wat achter in de groep te positioneren zodat zij in de loop van de rit zien hoe e.e.a. in zijn werk gaat.

Verder geldt:

 • Als er een tankstop is, dan gaat iedereen tanken. Ook al zit je tank nog halfvol! Zorg dat je met een volle tank aan de rit begint!

 • Als er onderweg wat is, zoals een wespesteek of kramp, dan rijdt iedereen die achter diegene zit gewoon door. Een van de twee achterste Road Captains komt die persoon te hulp.

 • De Road Captains dienen voor aanvang van de rit telefoonnummers uit te wisselen.

bottom of page