top of page
11.jpg

3.1

H.O.G.® LOVE STORIES

H.O.G.® Benelux

Eduward Post

Eduward Post is 28 jaar en lid van het H.O.G. Lakes Chapter uit het noorden van Nederland.

Wat is jouw huidige H-D model?

“De Low Rider S, het oudere type voordat het de Softail werd.”

Wanneer heb je jouw Harley gekocht?

“Mijn eerste, de Shovelhead, al ruim tien jaar geleden, al voordat ik mijn rijbewijs had! Deze Low Rider S heb ik nu sinds 2016.”

 

Ik ontdekte Harley-Davidson toen ik...

“Via mijn ouders, beide rijden H-D. Mijn vader rijdt al motor zo lang als ik mij dat kan herinneren, zijn eerste Harley was een Wide Glide, hij heeft nu een Street Glide. Voor ik oud genoeg was voor het rijbewijs ging ik altijd al mee naar de H-D dealer en ontdekte ik al jong de bijbehorende lifestyle, het is niet alleen de motor, maar alles wat daarbij hoort.”

04eduward.jpg

H.O.G. is voor mij?

“H.O.G. is voor mij een organisatie die het mogelijk maakt en helpt om mensen elkaar te laten vinden en dingen te organiseren, en het mogelijk maakt om het maximale uit je Harley te halen.”

 

Hoe bevalt de H.O.G. voor jou als jonger persoon?

“Er is best wel een verschil in leeftijden. Bij veel hobby’s lijkt het alsof een hele generatie is overgeslagen. Ik kan het beeld inderdaad ook bij de H.O.G. herkennen, er is soms behoorlijk leeftijdsverschil, maar dat ervaar ik niet als iets negatiefs. Ik kan heel goed met iedereen omgaan. Het gaat goed onderling, tussen de ouderen en jongeren, iedereen is heel vriendelijk naar elkaar en leert van elkaar. Het loopt bij de H.O.G. heel fijn en soepel, H.O.G. is voor mij het voorbeeld zoals het bij andere clubs en verenigingen zou moeten gaan!”

 

Wat doe je zelf om jongeren te stimuleren motor / H-D te rijden?

“Ik ben altijd vocaal heel enthousiast, vertel het verhaal over mijn Harley en vertel ook graag over het verhaal van H-D, zoals over de documentaire Harley and the Davidsons. En iedereen die maar een kronkeltje nadenkt over te gaan rijden op twee wielen, die stimuleer ik om dat te gaan doen, motorrijden is sowieso leuk, en probeer ze mee te nemen naar een Open Dag bij de Harley Dealer en zo, en uiteraard probeer ik ze enthousiast te maken voor Harley-Davidson!”

 

Wat is jouw rol in het H.O.G. Chapter?

“Ik ben lid en doe mee aan de activiteiten. Misschien kan ik in de toekomst meer doen, zoals iets organiseren. Nu ontbreekt daar de tijd nog voor, druk met werk en andere zaken. Als je zoiets doet moet je het echt goed doen en er de tijd voor kunnen nemen.”

 

Hoe lang rijd je al Harley?

“Sinds de dag dat ik mijn rijbewijs haalde, ik had mijn Harley al gekocht voor ik mijn rijbewijs had, dat was tien jaar geleden. Dat was een H-D Electra Glide uit 1979, een Shovelhead. Die was verbouwd met een Springer vork en leren tassen, alle koffers en covers en zo waren eraf gehaald.”

Waarom H-D?

“Het is erin gegroeid vanuit mijn vader en moeder. Toen ik mijn eerste motor ging kopen kwam ik deze tegen, die kon ik toen betalen. Nooit meer teruggekeken naar wat anders. Daarna wilde ik nooit meer wat anders. Ik ben niet van ‘t snelle rijden, snelwegen en racen hoeft voor mij allemaal niet. Kleine weggetjes vind ik veel leuker. Een van de eerste ritten die ik maakte was naar de Superrally in Engeland. Heb je eenmaal Harley gereden, dan kun je niet meer terug! Mijn zusje van 24 rijdt ook Harley, mijn beide ouders dus ook. Ik ga graag met mijn familie op pad.”

 

Ik houd van rijden in mijn regio omdat...

“Een van de dingen die geldt voor motorrijden in ’t algemeen, is dat je met rustig rijden in de buurt, je vaak in je eigen omgeving op plekken komt waar je anders nooit zou komen. Soms zie je dan bijvoorbeeld een leuk paadje tussen twee bomenrijen door en denk je ‘Hé, dat ziet er mooi uit!’ en rijdt dat dan in en kom je onverwacht op een mooi plekje terecht.”

 

Rijbewijs sinds?

“2012.”

 

Heb je al eens een extra (rijvaardigheid-) cursus gevolgd?

“Nee, voor corona heb ik wel gedacht een slipcursus te volgen, dat leek ons niet onverstandig, maar het is er nog niet van gekomen.”

 

Wat is jouw leukste ervaring met jouw H-D?

“Dat was op de Shovelhead, een van mijn eerste grote ritten. Tentje achterop en door Engeland naar de Superrally. We zijn toen op de terugweg gestopt in een klein boerendorpje ergens bij Newcastle, het leek in de straten wel de set voor een horrorfilm van Steven King! We hadden geen idee wat er aan de hand was. We konden kamperen bij een boer, die man deed heel stug en kortaf. Daarna hebben we in de pub ‘n biertje gedronken, dat was ook heel vreemd, ongezellig en we werden er eigenlijk uitgekeken. Maar tot onze verbazing was er de volgende dag feest in het dorp, iedereen was opeens heel vriendelijk, open en gezellig! De boer kwam naar buiten, en alles werd geregeld, alles prima, echt een 180 graden ommekeer. Het bleek dat een keer in de zoveel jaar, het schijnt dat wandelaars of mensen die dat dorp bezoeken, op spontane wijze verongelukken in dat dorp, en dat zou die dag geweest zijn, daarom hingen en stonden al die enge poppen met doorgesneden keel en zo overal, om dat af te schrikken. De vrouw waar wij sliepen had op Facebook gezet, ‘The guys with the Harleys scared the Beasts away!’. Het feest en alles erop en eraan was echt iets bijzonders!”

Wat is de mooiste trip of route die je hebt gereden?

“De reis door Engeland, maar ook een keer door Duitsland, de landwegen in de omgeving van Winterberg. Oh ja, ook naar Praag natuurlijk, maar dat was meer de bestemming dan de reis, want die was vrij saai, alleen maar snelweg. Maar in de stad zelf was het geweldig, door Praag rijden met duizenden motoren!”

 

Wat is de trip of route die je ooit wilt ervaren?

“Met mijn eigen motor een stukje van Route 66 rijden, wat er dan van over is. Dat is toch echt de Holy Grail voor Harley-Davidson rijders. Dan maken we er een mooie trip van door de USA, met daarin opgenomen een stukje Route 66.”

 

Sleutel je zelf wel eens?

“Ja steeds meer, zoals olie verversen en zo. Steeds meer dingetjes, al is er nooit iets mis met de motor. Mijn moeder heeft laatst een andere motor gekocht, daar hebben we zelf forward controls en een Daymaker koplamp op gezet. Ik heb in het verleden een keer gehad dat de voorrem wat bleef hangen, daar ging ik toen wel mee naar de dealer, want dat moet veilig en goed zijn.”

Wat is er aan jouw motor gecustomized?

“Er zit een chin fairing op, Jekill & Hyde  uitlaatsysteem, ik heb een bagagerek laten maken, zelf een docking set gekocht en het bagagerek daarop aangepast, nu kunnen tent en tas mee achterop. Verder nog een Daymaker koplamp en ik heb ‘m motorisch helemaal laten afstellen, hij is getuned op de Dynobank bij Technomotion in Breezand, dat was een hele leuke ervaring.”

 

Wat zou je nog graag willen doen?

“Ik vind ‘m eigengelijk wel helemaal perfect, hij klinkt en rijdt fantastisch, ziet er ook fantastisch uit. De zithouding is ook goed met mid-controls en als ik m’n benen even wil strekken heb ik Highway pegs.”

 

Welk model staat op je verlanglijstje?

“Ik ben altijd fan van de Dyna geweest, maar het zou waarschijnlijk een toermodel zijn, want het leukste met de H-D is toch lange tochten maken, ik denk een Road Glide.”

 

Verdiep jij je wel eens in de geschiedenis van H-D?

“Ja, zo heb ik de documentaire Harley and the Davidsons gekeken. Het is een fascinerende geschiedenis voor een merk, ook het ontstaan van de motorclubs en zo vind ik interessant.”

 

Welk model van vroeger vind je het mooiste en waarom?

"Er is geen specifiek model, maar wat heel bijzonder is, is dat elke generatie z’n eigen favoriet heeft, bijvoorbeeld de Knuckleheads en dat ze daar dan ook echt alles van weten.”

 

H-D is een echt cult icoon, draag jij dat ook uit?

“Ik heb niet veel H-D memorabilia in mijn huis, wel wat Harley T-shirts. Ik draag niet altijd H-D kleding, maar ik maak er zeker geen geheim van dat ik H-D rijd.”

 

Er zijn veel films en series met een H-D in de hoofdrol, welke is jouw favoriet?

“Ik kijk heel veel soorten films, ik kan nou niet echt zeggen dat ik een favoriet heb, wel leuk om te zien dat er iets terugkomt in de film wat ik ook leuk vind, maar het is niet veel meer dan dat.”

 

Waar hoop je in de toekomst op voor jezelf / Harley / H.O.G.?

“Ik denk dat H.O.G. en Harley goed bezig is, zoals ‘t nu gaat ben ik erg blij mee, leuk als de evenementen weer gaan beginnen, dan ga ik naar zo’n meeting of rally, daar houdt H.O.G zich ook goed mee bezig ook qua ondersteuning.”

 

Wat voor plannen en dromen heb je nog?

“Graag dat er leuke dingen zijn waar we naartoe kunnen rijden, veel leuke evenementen waar we naartoe kunnen gaan, zoals de 120th Anniversary van Harley-Davidson volgend jaar in Budapest, we kijken nu al hoe we daar naartoe kunnen gaan.”

(Interview by Onno Wieringa – madnessphotography.nl)

Ik houd van mijn Harley omdat...

“Het is zoveel meer dan een motor, hij rijdt fantastisch, klinkt fantastisch en het merk is meer dan alleen het motorrijden, alles wat erbij komt, wat er omheen zit, daar houd ik ervan!”

 

Ik heb voor dit model gekozen omdat...

“Ik wilde wel wat sportiefs, ik zag deze staan bij de dealer en was direct verliefd, ook door de bijzondere kleuren. Sommige mensen vinden het niet mooi, sommige wel, ik vond het fantastisch met die brons met zwarte kleurstelling. Dát moest ´m gaan worden, portemonnee omgekeerd en rijden maar!”

Hoeveel kilometer rijd je ongeveer per jaar? “Te weinig. Een paar duizend helaas maar, ik vind alleen rijden namelijk niet zo leuk, niet zo bijzonder. Ik ga liever met wat meer mensen op pad, die gelegenheid is er niet altijd helaas. Het rijden blijft een bijzonderheid!”

 

Ik ben fan van mijn Harley omdat...

“Hij klinkt ontzettend mooi, ziet er goed uit en rijdt nog beter, ook door de bochten enzo. Ik heb op verschillende H-D modellen tijdens Open Dagen proefgereden, maar geen een rijdt zo fijn als die van mij, ik zou ook geen andere willen!”

 

Ik houd van rijden met mijn Harley omdat...

“Omdat overal waar je komt brengt ‘t iets leuks met zich mee, je bent altijd welkom, maakt een praatje, iedereen vindt ‘t leuk, wil er naar kijken, dat zie je bij andere motormerken niet.”

 

Lid worden van de H.O.G. stelde mij in staat om...

“Ik ben lid van het Lakes Chapter, naast natuurlijk de ride-outs die georganiseerd worden, ook regelmatig gezellig bezig zijn, zo waren er infoavonden, over de GPS, maar ook bijvoorbeeld over hoe het motorblok in elkaar steekt en waarom het zo bijzonder is, dat was echt heel leerzaam.”

 

Hoe lang ben je H.O.G. lid?

“Sinds 2016, ik kreeg toen mijn H.O.G. lidmaatschap bij de aanschaf van mijn nieuwe motor, toen het eerste jaar lidmaatschap was afgelopen, ben ik gelijk Life Member geworden.”

 

Mijn beste H.O.G. ervaring was?

“Ik twijfel tussen de avond toen we ‘t motorblok uit elkaar trokken met de H.O.G. en weer opbouwden, maar ook de Elfstedentocht die we hebben gereden, een mooie lange rit met mooie locaties, maar beide zijn heel bijzonder. Iemand die een motorblok uit elkaar haalt en alles uitlegt wat hij doet bij demontage en montage en alles uitlegt over de werking van de onderdelen, dat zie je ook niet vaak gebeuren! Dus dat vind ik een moeilijke keuze om daar de mooiste uit te kiezen. En natuurlijk met de H.O.G. naar Praag voor het 115-jarig bestaan van Harley-Davidson, alles was fantastisch, dat was ook wat betreft H.O.G. een van de beste dingen die ik meegemaakt heb!”

bottom of page