top of page
11.jpg

3.1

H.O.G.® LOVE STORIES

H.O.G.® Benelux

Kelly Kimman

Kelly Kimman is 22 en lid van het H.O.G. Bridge Chapter uit Heteren.

Mijn huidige H-D model is een...

“Sportster Iron 883”

Wanneer heb je deze Harley gekocht?

“Drie jaar geleden.”

Ik ontdekte Harley-Davidson toen ik...

“Een jaar of veertien was, via mijn vader. Die heeft heel lang BMW gereden en wilde op een gegeven moment eens wat anders. Hij kwam bij H-D terecht. Vanaf toen zijn we daar mee verder gaan toeren. Mijn vader rijdt nu op een CVO Ultra Limited en een Pan America.”

Ik houd van mijn Harley omdat...

“Mijn Harley is echt zó mooi, als ik ernaar kijk dan smelt ik gewoon! Hij ziet er top uit, rijdt lekker, en ik was zo gelukkig dat hij nog kon worden aangepast zodat ik er met mijn A2 rijbewijs mee mag rijden, zo supercool!

 

Ik heb voor dit model gekozen omdat...

“Dit was altijd al mijn favoriete model, ik had ‘m een keer in de catalogus gezien en dacht gelijk, ‘Dit is ‘m’!”

 

Hoeveel kilometer rij je ongeveer per jaar?

“10.000”

 

Ik ben fan van mijn Harley omdat...

”Ik er overal mee kan komen, ik ga er lekker mee op reis, iemand achterop meenemen, lekker van de vrijheid genieten, heerlijk!”

 

Ik houd van mijn Harley omdat...

“Vrijheid, ik kan er overal mee komen!”

 

Je zit bij welk H.O.G. Chapter?

“Het Bridge Chapter.”

Lid worden van de H.O.G. stelde mij in staat om...

“Ik zat natuurlijk eerst altijd achterop, ik ging altijd mee. Hartstikke leuk; mijn Pa heeft mij indertijd aangemeld als supportlid, en toen ik zelf lid kon worden bij de H.O.G. nadat ik mijn rijbewijs haalde, is nog meer mogelijk, ik kan mee met ritten, naar evenementen, en krijg korting bij het Hard Rock Café.”

 

Hoe lang ben je H.O.G. lid?

“Sinds ik mijn A2 rijbewijs heb, dus zo’n drie jaar.”

01kelly.jpg

Mijn beste H.O.G. ervaring was...

“Toen had ik zelf nog geen H.O.G. lidmaatschap, maar toen we met de hele groep naar Praag zijn geweest voor het 115th H-D jubileum. Dat was heel indrukwekkend, we hadden een mooie rit, het was wel 40 graden toen we op de terugweg in de file stonden, maar het was zo’n goede ervaring, echt ontzettend leuk!”

 

H.O.G. is voor mij...

“Geweldig, gewoon leuke community, leuke mensen en mooie motoren.”

 

Hoe bevalt H.O.G. voor jou als jonger persoon?

“Ik vind ‘t eigenlijk heel leuk, het is leuk om met mensen die veel ervaring hebben te kletsen. We zijn paar keer een weekend weggeweest met de Ladies of Harley, daar waren ook een paar ouderen bij. Het was gewoon supergezellig. Je doet heel dan andere dingen dan met je leeftijdgenoten, maar het is altijd behaaglijk, het is altijd leuk. Bij het Bridge Chapter komen er gelukkig wat meer jongeren bij de laatste tijd.”

 

Wat doe je zelf om jongeren te stimuleren motor / H-D te rijden?

“Als ik de kans krijg doe ik dat zeker, ik studeer nog, en vorig jaar bij de introductieweek had ik mijn motor bij de deur neergezet. Na afloop stond ik bij mijn motor, heel veel mensen waren enthousiast en kwamen kijken, dan zeg ik ‘Heb je een motorpak, dan kan je meerijden!’” Veel mensen reageren dan enthousiast, ik vind het heel leuk om mensen achterop mee te nemen. Mijn partner rijdt nu tegenwoordig ook wel ’s mee, ik hoop dat die ook gaat lessen.”

 

Wat is jouw rol in het H.O.G. Chapter?

“Ik ben genietend lid.”

Hoe lang rijd je al Harley?

“Drie jaar.”

 

Waarom H-D?

“Ik vind de community heel leuk, maar ook de motoren, ze zijn mooi, het zijn zulke mooie machines!”

 

Ik houd van rijden in mijn regio omdat...

“Rijden bij in de buurt is heel leuk, ik hou vooral van rijden op veel boerenweggetjes, door ’t landschap Bosrijk gebied ook, prachtig vind ik de Utrechtse Heuvelrug, maar ik vind het ook geweldig om dijkjes te rijden.”

 

Heb je al eens een extra (rijvaardigheid-) cursus gevolgd?

“Nee, maar ik zou dat graag willen doen. Ik zou graag Road Captain willen worden, dus daarvoor moet ik dan al een cursus volgen. Bij mijn rijlessen heb ik natuurlijk al veel behendigheidslessen gekregen, maar ik zou het leuk vinden om nog meer behendigheid te krijgen. Bij zo’n cursus krijg je altijd weer wat mee, het is goed om nog wat zelfverzekerder te worden, dat is misschien nog wel het belangrijkste!”

Wat is jouw leukste ervaring met jouw H-D?

“Tijdens die weekendjes weg met de Ladies of Harley, ik zit zelf ook bij de L.o.H., het was echt heel leuk. Tijdens dat weekend zijn ik en mijn partner even samen op pad geweest. Het was ergens in Duitsland, daar zijn we even wat broodjes bij de supermarkt gaan halen, en hebben we lekker samen bij de motor gepicknickt in het veld. Het was niet gepland, maar wel gezellig en leuk. Het was bovendien prachtig weer. Dan zie je de motor staan, in een prachtig landschap…”

 

Wat is de mooiste trip of route die je hebt gereden?

“Langs op de grens Luxemburg – Duitsland met de Ladies of Harley, dat was echt heel leuk. Maar ook een stuk rondom de Nurburgring, in de buurt bij Koblenz.”

 

Welke trip of route is er nog die je ooit wilt ervaren?

“Die hele lange kronkelweg, de weg van zoveel bochten... ik weet de naam niet weer, oh ja, bij Hotel Caluna in Luxemburg! Maar ik wil ook graag een keer door de Alpen rijden, dat lijkt me super vet, echt heel gaaf, ik vind bergwegen sowieso heel tof om te rijden.”

 

Bij welke dealer kom je?

“H-D Big Rivers in Heteren.”

 

Sleutel je zelf wel eens aan je motor?

“Nee, deze niet. Ik heb vroeger wel vaak samen met mijn vader aan brommers gesleuteld.”

 

Wat is er aan jouw motor veranderd, gecustomized?

“Ik heb een telefoonhouder, usb-aansluiting, koffers, valbeugel, sissybar met bagagerekje en een windscherm.”

 

Wat zou je nog graag willen doen?

“Ik zou heel graag zo’n belletje willen hebben, maar ja, dat mag ik niet zelf kopen. Een leren cover op de tank, een ander zadel, en ik wil heel graag luidsprekers, want ik luister graag naar muziek. Ik ben ook aan ‘t sparen voor een headset, zodat ik met mijn partner kan communiceren.”

 

Welk model staat op je verlanglijstje?

“Deze! Ik vind ‘m zo prachtig, ik wil niks anders!”

 

Verdiep jij je wel eens in de geschiedenis van H-D?

“Nee, niet echt, ik ben wel eens in een museum geweest.”

 

Welk model van vroeger vind je het mooiste en waarom?

“Zegt mij niet zoveel, ik vind café racers wel mooi, dus de H-D XLCR 1000 Café Racer.”

 

H-D is een echt cult icoon, draag jij dat ook uit?

“Zeker! Ik heb heel veel T-shirts en ik heb ook een jas en vest met H-D etc.”

 

Er zijn veel films en series met een H-D in de hoofdrol, welke is jouw favoriet?

“Geen, ik kijk niet zoveel films.”

 

Waar hoop je in de toekomst op voor jezelf / Harley / H.O.G.?

 

“Ik hoop dat ik er nog lang van kan genieten. De motor die ik nu heb rijdt zo geweldig. Ik hoop dat die nog heel lang blijft. Nog veel rijden samen met mijn partner, en dat ik nog lekker lang mag rijden met mijn Pa. Verder lijkt het mij zo heerlijk om veel te reizen, zo wil nog heel graag naar Scandinavië en Italië.”

 

Wat voor plannen en dromen heb je nog?

“Naar Scandinavië en Italië, veel rijden met vrienden, die zijn iets jonger dan mij, die willen niet wachten tot ze oud genoeg zijn voor hun A-rijbewijs, maar gaan al met lessen beginnen. Enkele daarvan heb ik leren kennen toen ik mijn schakelbrommer reed, en zij ook, dus nu van schakelbrommer naar motor, het is een leuke vriendengroep. Alleen rijden vind ik hartstikke leuk, maar met anderen erbij vind ik tof, gezellig!”

(Interview by Onno Wieringa – madnessphotography.nl)

bottom of page