top of page
11.jpg

3.1

H.O.G.® LOVE STORIES

H.O.G.® Benelux

Linda dijken

Linda Dijken is 34 jaar en rijdt op een Sportster XL 72 1200

Wanneer en hoe ontdekte je Harley-Davidson?

“Op mijn 24ste, ik wilde heel graag motorrijden. Bij de rijschool waar ik theorielessen voor de auto kreeg, zag ik dat er rijles werd gegeven op Harley-Davidson motoren. Toen dacht ik, als ik ooit ga motorrijden, dan ga ik daar lessen. Zo is het eigenlijk begonnen. Dat was bij rijschool Theo Peters. Theorielessen heb ik van Theo Peters gehad en rijlessen van Marcel Peters.”

Ik houd van mijn Harley omdat?

“Ik zit erop vastgeroest, ik kan er alles mee, ik kan ermee lezen, ik kan ermee schrijven. Er zit een fantastisch geluid in!  Ik heb op andere motoren gereden, op andere Harleys, ik heb alleen maar op Harleys gereden, en dacht er wel eens over een grotere te kopen, maar toen dacht ik elke keer: ‘’Nee ik doe hem toch niet weg.’ Hij rijdt heerlijk! Met een beetje wind op de snelweg is het wel aanpoten, maar ja dat intensiveert ook wel het Harley-gevoel natuurlijk, er mag ook wel een beetje gewerkt worden, anders word ik wel heel lui.”

02linda.jpg

Wat is jouw beste H.O.G. ervaring?

“Heel veel nieuwe mensen tegenkomen en leren kennen.”

 

Hoe bevalt de H.O.G. voor jou als jonger persoon?

“Goed, ik heb natuurlijk niet jarenlang ervaring, maar voor mij prima. Er zijn best veel jonge mensen, in onze club niet perse, maar in clubs om ons heen wel. Je kent natuurlijk niet iedereen persoonlijk, maar je weet wel dat je niet de enige jonge rijder bent.”

 

Heb je nog een bepaalde taak, rol, functie bij het H.O.G Chapter, of zou je dat willen in de toekomst?

“ Nee dat hebben we niet, samen met een mede-chapterlid hadden we gezegd om samen een road captain training te gaan doen, maar ik ben nu zwanger en ik ben uitgerekend als die trainingen zijn. Dus even kijken hoe het loopt. Dus er komt een nieuw chapterlid bij, dat wordt met de paplepel ingegoten!”

Hoelang rijd je al Harley?

“Ik rijd nu tien jaar Harley, en ik zit pas een jaartje /anderhalf bij het Chapter. “

 

Wat vind je het leukste aan het rijden in je eigen regio?

“Bochtjes, zoveel mogelijk bochtjes, hoe scherper hoe beter. Dijkjes zijn heel erg leuk, ik ben eerder van de bochtjes dan de lange rechte stukken.“

Waarom Harley-Davidson?  “Fantastisch, daar ga je motorrijden voor, toch?! Ik heb geen idee hoe een andere motor rijdt, misschien zou ik dat ooit eens moeten proberen, maar ik wilde altijd al Harley rijden, dat was wel mijn droom.“

Ben je beïnvloed door familie of vrienden?

“Nee, helemaal niet. Mijn moeder stond niet te springen om het behalen van mijn motorijbewijs, en mijn vader heeft toevallig elk rijbewijs behalve motor. Twee ooms rijden wel motor, maar het is niet alsof ik mee ben geweest of zo. Het begon met de theorielessen voor de auto bij Theo Peters toen ik die Harleys zag.”

Hoelang heb je je motorrijbewijs al?

“Tien jaar in september.”

 

Wat was jouw leukste ervaring met jouw Harley-Davidson?

“Dat is een lastige, ik heb zoveel leuke ervaringen! Ik vind vooral alles eromheen erg leuk, niet alleen Harley. Je maakt heel gemakkelijk contact met mensen, je hebt leuk contact onder elkaar, maar je maakt ook heel snel contact met wildvreemde mensen. Daar hou je wel leuke contacten aan over. Iedereen is heel gastvrij, ‘Het warme bad waar je in valt’ denk ik.”

 

Wat is de mooiste trip of route die je hebt gereden?

“In mei zijn we met de dames naar Luxemburg geweest en dat was toch wel heel erg mooi daar. Bergen en bochtjes! Engeland en Winterberg is ook prachtig, maar toen ik laatst in Luxemburg was viel alles samen: het was het perfecte weer, mooie natuur, alles viel op zijn plaats.”

 

Is er een route of trip die je graag zelf wilt rijden, ervaren?

“Ik wil graag eens wat verder weg, je hoort wel eens mensen spreken die over reizen in Europa, en Amerika en zo, dat lijkt mij ook geweldig om een keer te doen.”

Sleutel je zelf wel eens?

“Dat laat ik fijn aan de monteur over.”

 

Is er nog iets veranderd aan je motor? Gecustomized?

“Nee, hij was aardig aangepast toen ik hem kocht. Hij was net een half jaartje oud, maar was al aardig naar mijn smaak. De uitlaat, grotere tank, luchtfilter, al dat soort dingen.”

 

Zou je nog iets willen veranderen aan je motor?

“Ik wil misschien een ander windschermpje, zo’n koplamp windscherm. Allemaal kleine dingetjes, niks groots. Ook vind ik die rubbers, ‘gators’ om de vorkpoten wel stoer.”

 

Welk model staat op je verlanglijstje?

“De Softail Slim, die vond ik wel heel erg lekker rijden en een Street Bob, die reed ook wel lekker. Ik zou dan toch inderdaad wel iets zwaarders willen.”

Heb je je wel eens verdiept in de geschiedenis van Harley? Foto’s gekeken, boeken gelezen of film en documentaires gezien?

“Nee, maar bij de verzekering van Combi Motors kreeg je een heel groot H-D boek met allemaal verhalen, daar heb ik wel in gelezen.”

 

Heb je nog een model van vroeger wat jouw favoriet is?

“Ik vind Knuckelheads wel echt geweldige dingen.”

 

H-D is een echt cult icoon, draag jij dat ook uit?

“Nee, ik uit het niet heel erg, wel met wat kleine dingetjes. Telefoonhoesje en kleding, maar mijn hele woonkamer staat er niet vol mee. Op de motor heb ik Harley kleding aan, maar naar bijvoorbeeld mijn werk niet.”

 

Probeer jij andere jongeren ook te stimuleren om motor te gaan rijden?

“Ja, ik probeer zelf wel vaak mensen over te halen om ook motor te gaan rijden.”

 

Waar zie je jezelf in de toekomst met Harley, H.O.G., het hele plaatje?

“Dat het zo blijft zoals het is, echt ‘het warme bad’, dat mensen niet denken ‘dat doe ik alleen’ en ik hoop dat er nog meer mensen bijkomen, en dat jongeren dus niet alleen zijn en ook meekunnen en dat je snel vrienden om je heen hebt.”

Wat voor plannen en dromen heb je nog?

“Een verre reis maken en dat mijn vader en vriend ook gaan rijden. En dat die kleine straks motoren ook leuk vindt.”

(Interview by Onno Wieringa – madnessphotography.nl)

Waarom heb je voor dit model gekozen?

“Ik wilde dat hij niet te groot was, ik had natuurlijk pas net mijn rijbewijs, en in eerste instantie zei ik dat ik geen motor ging kopen. Maar ja, dan ga je toch kijken. Toen had ik eigenlijk een hele mooie Sportster gezien, een Sportster Iron en die heb ik toen gelijk gekocht, ik kwam namelijk ik in Heteren terecht, bij de Harley-Davidson dealer en toen zei die man: ‘Je moet hier eens op gaan rijden, dat is echt wat voor jou’. Meteen werd er een groene kentekenplaat op gezet en ik had geen helm mee, een helm gepast en gelijk gaan rijden.  Ik had pas net een paar dagen mijn rijbewijs, ik vond het retespannend natuurlijk, het was met een Open Dag, dus er was heel veel volk. Maar hij had gelijk, ik stapte op en ik reed ermee weg, dat was echt bizar. Hij had dat goed gezien, en toen heb ik daarna niks anders meer geprobeerd.”

Ik houd van het rijden met mijn Harley omdat?

“Het is heel cliché, maar het is het typische gevoel van vrijheid, je maakt echt je hoofd leeg vind ik. Voor mij is het totale ontspanning op zo’n Harley.”

 

Heeft het lid worden van het H.O.G. chapter jou in staat gesteld andere dingen mee te maken?

“Sinds dat ik lid ben van het Chapter rijd ik wel veel meer, je merkt wel dat als je alleen rijdt, dat je echt een doel moet hebben om te rijden. Ik kan altijd wel een doel verzinnen, zo is het niet. We hebben natuurlijk vaak in het weekend een rit, of op vrijdagavond een rit, of een keer gezellig in het weekend met z’n allen weg. Ook van die Ladies dagen, gewoon een weekendje weg, het is eigenlijk begonnen om elkaar beter te leren kennen, en dat soort dagen, dat is er wel ingebleven.  Daardoor rijd ik echt wel meer. En het is toch leuker dan alleen rijden!"

bottom of page