top of page
11.jpg

3.1

H.O.G.® LOVE STORIES

H.O.G.® Benelux

Yannick Vermander

Yannick Vermander is 30, woont in België en is lid van H.O.G. Zenne-Dyle Chapter in Vilvoorde.

Wat is jouw huidige H-D model?

“Een Road King Special 2020.”

 

Wanneer heb je deze Harley gekocht?

“Zo’n anderhalf jaar geleden.”

 

Ik ontdekte Harley-Davidson toen ik...

“Ik vond het altijd al mooi, de hele motorcultuur, ik dacht altijd dat H-D te duur was en zo kwam ik eerst op een brommertje en 125cc. Nadien op een Yamaha terechtgekomen. Daar heb ik zeven jaar op gereden. Twee jaar geleden werd mijn schoonvader zestig jaar en daar hebben wij toen een Harley voor gekocht om cadeau te doen. Ik merkte toen dat Harley beter betaalbaar was dan ik tot dan toe had gedacht en kocht na een proefrit zelf mijn eerste Harley, een Sportster.”

 

Ik houd van mijn Harley omdat...

“Enorm fan van de looks, maar ook van het comfort, mijn liefde voor het motorrijden bloeide weer helemaal op, ik heb het eerste jaar op de H-D meer kilometers gereden dan alles bij elkaar in de zeven jaar dat ik Yamaha reed!”

DSC_2010.JPG

Ik heb voor dit model gekozen omdat...

“Ik ging onderhoud laten doen aan mijn Sportster, deze stond in de showroom. Ik zag deze staan en was op slag verliefd! Ik kon niet stoppen met ernaar te kijken!”

 

Hoeveel kilometer rijd jij ongeveer per jaar?

“7.000 à 8.000, allemaal puur plezierritjes.”

 

Ik ben fan van mijn Harley omdat...

“Het comfort, als je met Harleys samen rijdt, dat groepsgevoel, dat heb ik in het verleden erg gemist.”

 

Ik houd van rijden met mijn Harley omdat...

“Het comfort, heerlijk rijden, je vergeet alles, je zet de zorgen opzij, puur om het hoofd leeg te maken na een werkdag, sommige mensen gaan voor de ontspanning een biertje drinken in het café, ik maak een ritje op de Harley.”

Ik heb voor dit model gekozen omdat...

“Ik ging onderhoud laten doen aan mijn Sportster, deze stond in de showroom. Ik zag deze staan en was op slag verliefd! Ik kon niet stoppen met ernaar te kijken!”

 

Hoeveel kilometer rijd jij ongeveer per jaar?

“7.000 à 8.000, allemaal puur plezierritjes.”

 

Ik ben fan van mijn Harley omdat...

“Het comfort, als je met Harleys samen rijdt, dat groepsgevoel, dat heb ik in het verleden erg gemist.”

 

Ik houd van rijden met mijn Harley omdat...

“Het comfort, heerlijk rijden, je vergeet alles, je zet de zorgen opzij, puur om het hoofd leeg te maken na een werkdag, sommige mensen gaan voor de ontspanning een biertje drinken in het café, ik maak een ritje op de Harley.”

Wat is jouw rol in het H.O.G. Chapter?

“Gewoon lid, maar ik probeer altijd op Open Deur Dagen en evenementjes als vrijwilliger te helpen.”

 

Hoe lang rijd je al Harley?

“Twee jaar, eerst een half jaar Sportster en daarna deze.”

Waarom H-D?

“Voor mij was het eigenlijk de choppercultuur, ik was altijd geïntrigeerd, zag de series zoals Sons of Anarchy en je merkt hier toch echt die passie voor motoren. Maar vooral toen ik de motor voor mijn schoonvader ging kopen, ik heb toen pas gemerkt dat H-D goed betaalbaar is, het comfort is niet te evenaren, de uitstraling, het geluid! Ik voel me er goed op, het klikt gewoon. Met de Yamaha rijden voelde als een verplichting, met de Harley is het plezier!”

 

Ik houd van rijden in mijn regio omdat?

“Ik ben woonachtig aan de groene kant van Brussel, daar is veelal weinig verkeer, ik kan daar heel mooie ritjes doen tussen de 50 en de 100 km. Regelmatig kan ik dan als het lekker rustig is, mijn Jekill & Hyde’s even openzetten en genieten van het mooie geluid.”

 

Mijn rijbewijs heb ik sinds?

“2013.”

 

Heb je al eens een extra (rijvaardigheid-) cursus gevolgd?

“Ja, met het Chapter, achter de zaak is een industriële zone, daar oefenen we vaak. Bochtenwerk en zo. Ook bij een Motor Academy heb ik een programma gevolgd, hoe je het beste bochten neemt, en vooral het ‘lean in - lean out’ principe was een aanvulling.”

 

Leukste ervaring met jouw H-D?

“De eerste keer met het Chapter mee naar een begeleide rit, dat was voor mij de eerste keer komen op een plek waar honderden Harleys samen klaar stonden om samen te gaan rijden, mijn eerste echte H.O.G. ervaring, ik dacht, dit is niet reëel, dit is absurd!”

Mooiste trip of route die je hebt gereden?

“Die in Vielsalm. Er waren die twee dagen begeleide routes met veel bochtenwerk, echt fenomenaal.”

 

Wat is de trip of route die je ooit wilt ervaren?

“Ik zou heel graag vanuit België naar Zweden rijden.” 

 

Bij welke dealer kom je?

“RMC Classics, Brussel”

Wat is er aan jouw motor gecustomized?

“Jekill & Hyde uitlaten, andere voetsteunen, handvatten, spiegels, en nog wat kleine dingen.”

 

Wat zou je nog graag willen doen?

“Ik zou de motor graag willen ‘wrappen’, ik ben groot fan van Lamborghini groen, een beetje decadent misschien, maar het lijkt mij heel erg mooi staan.”

 

Welk model staat op je verlanglijstje?

“De Street Glide ST”

 

Verdiep jij je wel eens in de geschiedenis van H-D, zoals het kijken en lezen van foto’s, boeken, films, documentaires?

“Nee, ik houd meer van uitkijken naar de toekomst, ik hou in de gaten welk nieuw model uitkomt, dat vind ik leuk en interessant om te volgen.”

 

Welk model van vroeger vind je het mooiste en waarom?

“Heritage, die ge altijd ziet, op elk boekske.”

 

H-D is een echt cult icoon, draag jij dat ook uit naar de buitenwereld?

“Ik heb een TwinCam ketting, Chapter / HOG spullen en een leren H-D jas.”

 

Er zijn veel films met een H-D in de hoofdrol, welke is jouw favoriet?

“Voor mij de Sons of Anarchy serie, dat doet mij wel wat. Vind ik enorm intrigerend. Sommige motoren zijn soms zo mooi omgebouwd in die series. Maar ik ga niet speciaal films opzoeken omdat er een Harley in voorkomt.”

 

Waar hoop je in de toekomst op voor jezelf / Harley / H.O.G?

“Ik hoop echt waar, dat H.O.G. en H-D zo blijven doorbestaan, met verbrandingsmotoren! En dat ze niet te streng gaan doen met de periodieke keuring die nu in België komt.” 

 

Wat voor plannen en dromen heb je nog?

“Volgende jaar de 120th Anniversary vieren en buiten dat eens een mooie rit naar het hoge noorden. Misschien Route 66, nou ja, wat er van over is… rijden.”

 

Yannick eindigt het gesprek met:

“Heel positief vind ik bij H-D de marketing, hoe er steeds meer jongeren bij betrokken worden, ook heel veel jonge artiesten. Maar ook de nieuwe modellen, De Pan America en de nieuwe Sportster, het is allemaal iets jonger geworden, dat vind ik echt een heel positieve zaak!”  

(Interview by Onno Wieringa – madnessphotography.nl)

Lid worden van de H.O.G. stelde mij in staat om?

“Ik reed bijna altijd alleen. Ik kende H.O.G. niet, ik ben bij een Open Deur Dag geweest, ik ben daar heel goed ontvangen geweest, het is veel meer dan alleen maar een Chapter. Het is een mooie club, het heeft ervoor gezorgd dat mijn ritjes die ik hier in de buurt deed, zijn uitgebreid naar verre tochten, met veel mooie bochten vooral. Ritten rijden is nu plezanter, het zijn mensen met ervaring en passie.”

 

Hoe lang ben je H.O.G. lid?

“Een goede vijftien maanden.”

 

Mijn beste H.O.G. ervaring was?

“Ik heb deelgenomen aan de Benelux Rally in Vielsalm, fenomenaal.”

 

H.O.G. is voor mij?

“Uitbreiding van mijn vriendenkring. Ge kunt het niet vergelijken met een motorclub, het is een vriendenclub van mensen met een gedeelde passie. Ik ben recent papa geworden en kreeg enorm veel liefde en steun van iedereen. Het voelt echt aan als een vriendengroep, ze staan ze altijd voor je klaar. Dat heb ik heel lang niet meer ervaren. Zelfs wanneer ik door het jonge vaderschap een tijdje niet kan langsgaan, voelt het alsof ik er elke keer bij was.”

bottom of page